Karakovan Süzme Balının Faydaları Nelerdir?

11-03-2025 17:44
Karakovan Süzme Balının Faydaları Nelerdir?

Karakovan Balının Özellikleri Nelerdir?

Karakovan balının ortasında balmumu bulunmamaktadır. Tamamen doğal olan Karakovan balının peteği de olduğu gibi yenebilir. Karakovan balı arıların kendi isteğiyle üretmiş olduğu ve insan müdahalesinin çok nadir olduğu bir bal çeşididir. Eski ilkel kütük kovanlarda arıların tamamen kendi imkanları ile ürettiği ve dışarıdan da arıya besleme yapılmadan alınan baldır. Genellikle ortalama kovan başı 5 ila 10 kg arasında çıkmaktadır. Hazırlanan kovanların içerisine oğul yerleştirilir ve burada mum kullanılmadan arılar peteklerini kendileri organik olarak oluşturur.

Fazla Kilo Sorunu Ve Şeker Hastalığı Olanların Tüketmesi Önerilmez. 1 Yaşından Küçük Çocuklara Bal Yedirilmesi Sakıncalıdır.

Neden Karakovan süzme Balı?

Bal çeşitleri arasında yer alan bu bala Karakovan denilmesinin nedeni ise doğal ortamında üretilen balın yaklaşık 6 ay kadar kapalı ortamda kalıp hiç ışık almadan üretiliyor olmasından kaynaklanır. Yani Karakovan balı adını üretim şeklinden alır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.